Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Baby, pyzy, kartoflanka - czyli ziemniaki w kuchni powiślańskiej

Piotr Piesik
Archiwum organizatorów
Mieszkańcy Czernina i członkinie Koła Gospodyń Wiejskich Czernin zapraszają do udziału w nowym projekcie kulinarnym pt. Baby, pyzy i kartoflanka, czyli ziemniaki w kuchni powiślańskiej.

Czerninianie mają już za sobą podobny projekt, poświęcony gotowaniu czerniny. Tym razem zajmą się potrawami z ziemniaków.

Mieszkańcy powiatu sztumskiego zaproszeni są więc na kulinarne warsztaty poświęcone przygotowaniu staropolskich potraw z ziemniaków. Receptury będą pochodzić z różnych regionów kraju.

Uwaga - w warsztatach wezmą udział tylko 24 osoby, decyduje kolejność zgłoszeń. Zapisy chętnych przyjmuje Danuta Barańska, prezes KGW Czernin, od dziś do piątku, pod numerem telefonu 798 155 686.

Projekt jest dofinansowany w ramach funduszu Akumulator Społeczny.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Baby, pyzy, kartoflanka - czyli ziemniaki w kuchni powiślańskiej - Sztum Nasze Miasto

Wróć na sztum.naszemiasto.pl Nasze Miasto