Biesiadę organizuje Wielka Konfraternia Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła wspólnie z Izbą Smaku i Trunków Domowych, z wydatnym udziałem profesjonalnych kucharzy oraz firm zajmujących się nowoczesnym sprzętem kuchennym. Całości patronuje Pomorski Urząd Marszałkowski, który podjął tropienie dawnych receptur i przepisów. Patronat nad biesiadą przyjęła też redakcja "Dziennika Bałtyckiego".
Impreza ma charakter otwarty, organizatorzy zapraszają wszystkich. Szykują m.in. niespodziankę z dawnej kuchni pruskiej, przy tym będzie to potrawa jarska – istotne dla osób, unikających spożywania w piątek potraw mięsnych. Będzie też pokaz grillowania ryb. To tylko część programu.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Polski samolot musiał nagle lądować na Islandii. Nerwowa sytuacja na pokładzie
- Gwiazdy „Pulp Fiction” na 30. rocznicy premiery filmu. Niektórych zabrakło
- Kokosanka pingwinem roku. Ptak z gdańskiego zoo bije rekordy popularności
- Sto dni do rozpoczęcia Igrzysk Olimpijskich w Paryżu. Co mówią mieszkańcy Paryża?