Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jabłka to owoce zapewniające pewne dawki błonnika...
fot. sarah gualtieri on Unsplash

Dlaczego warto jeść jabłka? Korzyści jest wiele! Wspomogą odchudzanie, koncentrację i pracę serca. Już jedno jabłko dziennie zrobi różnicę

Pomagają obniżyć cholesterol

Jabłka to owoce zapewniające pewne dawki błonnika pokarmowego, który korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu. Średni nieobrany owoc dostarcza aż 4,6 g błonnika, natomiast w obranym o połowę mniej. Ten zawarty w jabłkach to po części żelujące pektyny, które obniżają poziom cholesterolu LDL we krwi, ponieważ wiążą go w jelicie, tym samym hamując jego wchłanianie do krwi.

Zobacz również

Tłum Słowaków w Krakowie. Przybyli na pielgrzymkę do Łagiewnik

Tłum Słowaków w Krakowie. Przybyli na pielgrzymkę do Łagiewnik

Zmiany dla kierowców. Trzeba będzie zdać egzamin

Zmiany dla kierowców. Trzeba będzie zdać egzamin

Polecamy

Więcej pociągów relacji Gdynia – Hel w wiosenne weekendy!

Więcej pociągów relacji Gdynia – Hel w wiosenne weekendy!

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia