MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasola szparagowa to również świetne źródło witamin. Zawiera...
fot. 123rf

Fasolka szparagowa - czy warto ją jeść? Jak wykorzystać to warzywo w kuchni? Sprawdź

Fasolka szparagowa - jakie ma właściwości?

Fasola szparagowa to również świetne źródło witamin. Zawiera sporo witaminy C, A oraz beta-karotenu. W tym warzywie znaleźć można również dużo związków mineralnych. Fasolka zawiera całkiem sporo potasu, fosforu, magnezu i wapnia. Indeks glikemiczny fasolki szparagowej wynosi 15, co oznacza, że mogą ją spożywać diabetycy.

Zobacz również

Dorota Gawryluk. Dziennikarka czy kandydatka na prezydenta

GORĄCY TEMAT
Dorota Gawryluk. Dziennikarka czy kandydatka na prezydenta

Wypdek na DK 46. Dwie osoby zostały ranne, droga jest zablokowana

Wypdek na DK 46. Dwie osoby zostały ranne, droga jest zablokowana

Polecamy

PlayStation Days of Play 2024. Kiedy odbędą się wielkie wyprzedaże gier i sprzętu?

PlayStation Days of Play 2024. Kiedy odbędą się wielkie wyprzedaże gier i sprzętu?

Nietypowy kształt chmur na Żuławach Wiślanych

Nietypowy kształt chmur na Żuławach Wiślanych

Na obiad zrób bardzo prosty gulasz z szynki. Rodzina ci podziękuje

Na obiad zrób bardzo prosty gulasz z szynki. Rodzina ci podziękuje