Szkołę w Czerninie odwiedziły panie z tamtejszego Koła Gospodyń Wiejskich. W szkolnej kuchni powstały prawdziwe arcydzieła dekoratorskie. Stolikami okolicznościowymi przygotowany przez uczniów nie powstydziłaby się nie jedna restauracja.
– Uczniowie klas drugich gimnazjum mieli okazję nauczyć się etykiety i zasad przygotowywania poczęstunków - mówi Adrianna Dłużewska z Zespołu Szkół w Czerninie. - Jaki obrus położyć? Z której strony podać kawę gościom? Jak dobrać dodatki na stół? Na te i wiele innych pytań odpowiedź już znają. I co ciekawe najbardziej zainteresowani kulinariami byli chłopcy.
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.5/images/video_restrictions/0.webp)
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?