MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najpierw trzeba zająć się bazą, czyli ziarnami gorczycy....
fot. 123rf/yelenayemchuk

Majonez i musztarda na święta. Jak robią je na wsi? Zobacz przepisy gospodyń wiejskich. Ten smak pokocha twoja rodzina

Jak przygotować domową musztardę?

Najpierw trzeba zająć się bazą, czyli ziarnami gorczycy. Uciera się je lub mieli, a następnie zaparza, aby nabrały objętości. Kolejnym etapem jest łączenie z resztą składników, czyli octem, wodą i wybranymi przyprawami. Niektórzy dodają też chrzan lub miód.

Zobacz również

Stosz pierwszym liderem Wyścigu Solidarności. ''To zwycięstwo osłodziło mi niedosyt''

NOWE
Stosz pierwszym liderem Wyścigu Solidarności. ''To zwycięstwo osłodziło mi niedosyt''

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

NOWE
Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Polecamy

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato

Ta część arbuza działa jak Viagra, a zwykle ląduje w koszu. Nie wiesz, ile tracisz

Ta część arbuza działa jak Viagra, a zwykle ląduje w koszu. Nie wiesz, ile tracisz

Oto najgorsze buty na upały. Powodują problemy nie tylko ze stopami. Unikaj ich!

O TYM SIĘ MÓWI
Oto najgorsze buty na upały. Powodują problemy nie tylko ze stopami. Unikaj ich!