Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

Od ryb po krawaty. Tak wyglądały przedwojenne targowiska w Polsce. Mamy zdjęcia!

Od ryb po krawaty. Tak wyglądały przedwojenne targowiska w Polsce. Mamy zdjęcia!

Rugby kobiet. Atomówki sięgają po złoty medal. Wielka szansa przed nami

Rugby kobiet. Atomówki sięgają po złoty medal. Wielka szansa przed nami

Polecamy

Nowy wzór legitymacji służbowej nauczyciela potwierdzony. Od kiedy?

Nowy wzór legitymacji służbowej nauczyciela potwierdzony. Od kiedy?

Pijesz wodę z plastikowego bidonu? Narażasz swoje zdrowie! Czym go zastąpić?

Pijesz wodę z plastikowego bidonu? Narażasz swoje zdrowie! Czym go zastąpić?

„Prowadzimy świat ku katastrofie”. Rozmowa z laureatem Nagrody Nobla

„Prowadzimy świat ku katastrofie”. Rozmowa z laureatem Nagrody Nobla