Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
DOMOWA KRÓWKA...
fot. Katarzyna Puczyńska/archiwum polskapress

Sposób na słodycze w PRL-u. Pamiętacie te desery z dzieciństwa? Nie tylko kogel-mogel. Sprawdźcie TOP 10 kultowych przepisów

Sposób na słodycze w PRL-u. TOP 10 kultowych przepisów

DOMOWA KRÓWKA

Składniki:
2 szklanki mleka
2 szklanki cukru
100 g masła
15 g cukru waniliowego

Wykonanie:
Do niewielkiego garnka wrzucić margarynę lub masło, następnie wlewać mleko, wsypać oba cukry i mieszać aż do momentu, kiedy masa będzie miała brązowy kolor (do godziny).

Gotową masę na krówki wylać na płaskie naczynie lub do pojemniczka na kostki lodu. Następnie całość ostudzić i włożyć do lodówki do schłodzenia.
Krówki pokroić w kostkę.

Źródło: mojegotowanie.pl

Zobacz również

Nocny pożar w kamienicy w Malborku. Spłonęło jedno z mieszkań

Nocny pożar w kamienicy w Malborku. Spłonęło jedno z mieszkań

Rosjanie wściekle atakują w obwodzie charkowskim. Jaki jest ich cel?

Rosjanie wściekle atakują w obwodzie charkowskim. Jaki jest ich cel?

Polecamy

To danie poleca Glukozowa Bogini. Wypróbuj, gdy nie jesz węglowodanów

To danie poleca Glukozowa Bogini. Wypróbuj, gdy nie jesz węglowodanów

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie