Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Udane degustacje Konfraterni w Parparach

Piotr Piesik
Na Gapiorach można było zjeść pajdę smakowitego chleba ze smalcem
Na Gapiorach można było zjeść pajdę smakowitego chleba ze smalcem Piotr Piesik
Bardzo udane okazały się tegoroczne Sierpniowe Degustacje Wielkiej Konfraterni Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła w Parparach koło Uśnic. Wielu przyjezdnych odwiedziło Fyrtel Kulinarny Gęsi Pipek - miejsce, w którym skosztować można było smakowitych potraw z gęsiny.

Za bardzo udane uznał Sierpniowe Degustacje Konfraterni jej kanclerz Witold Cyranowicz. W znanym ośrodku Drewutnia na Gapiorach pojawiło się bardzo wielu gości, przybywających nawet z Trójmiasta, celowo na tę imprezę. Urządzono Fyrtel Kulinarny Gęsi Pipek, w którym warzono smakowite potrawy z gęsiny. Obok można było zjeść pajdę pysznego chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym, jajecznicę na boczku (oczywiście z domowych jajek!), kiełbaskę z grilla - by wymienić tylko parę najprostszych kulinarnych propozycji.

Obok zorganizowano jarmark naturalnej i zdrowej żywności oraz wszelkiego rodzaju miodów. Odbył się ponadto Konkurs Win Swojskich oraz Konkurs Nalewek im. Elżbiety Szurdak.

Sierpniowe Degustacje Konfraterni odbyły się przy pięknej pogodzie, co wiele osób wykorzystało, by spacerować po lasach otaczających ośrodek na Gapiorach.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na sztum.naszemiasto.pl Nasze Miasto