Konkurs jest projektem kulinarny, którego ideą jest połączenie tradycyjnych przepisów kultywowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich z nowoczesnymi aranżacjami tychże dań realizowanymi przez Szefów Kuchni młodego pokolenia. W ramach konkursu wytypowanych zostanie 16 KGW, które pod okiem kamer przygotują danie z wykorzystaniem mięsa drobiowego. Szef Kuchni projektu wykona to samo danie w nowej odsłonie. Ponadto Szef Kuchni podejmie wyzwanie stawiane przez KGW. Filmy z realizacji Projektu będą dostępne na You Tube i widzowie zadecydują, kto wygra i zdobędzie główną nagrodę ufundowaną przez Stowarzyszenie Innowatorów Wsi. A jest o co walczyć, bo I miejsce w konkursie to nagroda o wartości aż 6 tys. złotych dla najlepszego KGW! Ponadto wszyscy finaliści otrzymają upominki oraz dyplomy uczestnictwa. Finałowe przepisy wraz z nowoczesnymi aranżacjami zostaną opublikowane w książce kucharskiej „Z mięsem drobiowym przez pokolenia – Tom I ZIMA”, która powstanie na zakończenie realizacji Projektu (luty 2023 r.).
Więcej informacji, w tym formularz zgłoszeniowy oraz regulamin konkursu na stronie : www.przezpokolenia.pl.
Nie zwlekaj i zgłoś udział swojego Koła już dziś na www.przezpokolenia.pl/formularz-zgloszeniowy
Przyjmowanie zgłoszeń trwa do 20 listopada 2022 r. Decyduje kolejność!
Projekt sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?