Jak twierdzi Witold Cyranowicz, kanclerz Konfraterni, coraz więcej ludzi piecze chleb w domu, narzekając na pogarszającą się jakość chleba "kupnego", produkowanego przemysłowymi metodami, z dodatkiem rozmaitych polepszaczy. Domowe wypieki są wykonywane według rozmaitych receptur. Warsztaty stanowią okazję do wymiany tych przepisów, podzielenia się doświadczeniami.
Początek warsztatów w Piekle o godz. 17. Barbara Wichrowska może się pochwalić certyfikatem produktu regionalnego dla piekieleckich serduszek marcepanowych, wyrabia też znakomitą piekielecką kiełbasę z czarną gorczycą, która oczekuje na wpis na listę produktów regionalnych.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?