Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Piekarskie warsztaty w Piekle

Piotr Piesik
Barbara Wichrowska z certyfikatem na marcepanowe serduszka i specjalną maszynką do ich wykonywania
Barbara Wichrowska z certyfikatem na marcepanowe serduszka i specjalną maszynką do ich wykonywania Piotr Szymański
Wielka Konfraternia Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła organizuje w najbliższy wtorek warsztaty piekarskie w Piekle. Poprowadzi je Barbara Wichrowska, sołtys Piekła. Mowa będzie przede wszystkim o domowym wypieku chleba.

Jak twierdzi Witold Cyranowicz, kanclerz Konfraterni, coraz więcej ludzi piecze chleb w domu, narzekając na pogarszającą się jakość chleba "kupnego", produkowanego przemysłowymi metodami, z dodatkiem rozmaitych polepszaczy. Domowe wypieki są wykonywane według rozmaitych receptur. Warsztaty stanowią okazję do wymiany tych przepisów, podzielenia się doświadczeniami.
Początek warsztatów w Piekle o godz. 17. Barbara Wichrowska może się pochwalić certyfikatem produktu regionalnego dla piekieleckich serduszek marcepanowych, wyrabia też znakomitą piekielecką kiełbasę z czarną gorczycą, która oczekuje na wpis na listę produktów regionalnych.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na sztum.naszemiasto.pl Nasze Miasto