Składniki na wielkanocne jajka faszerowane
- 10 jajek
- 4 cienkie plastry szynki
- 2 łodygi selera naciowego
- szczypiorek
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- sól, pieprz
Jak przygotować jajka faszerowane na śniadanie wielkanocne?
Jajka gotujemy na twardo przez ok 10 min. Studzimy i obieramy. Kroimy w poprzek na pół i łyżeczką wybieramy żółtka do miseczki.
Seler naciowy, rzodkiewkę i szynkę kroimy w drobną kostkę. Siekamy szczypiorek. Dodajemy te składniki do żółtek.
Polecamy- część szczypiorku i rzodkiewki warto zostawić na koniec, do dekoracji.
Do farszu dodajemy majonez, musztardę. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Połówki jajek nadziewamy farszem i dekorujemy np. szczypiorkiem i rzodkiewką.
Polecamy także inne nasze przepisy na Wielkanoc 2021:
Zobacz także:
Wielkanocna kuchnia w niecodziennym wydaniu
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?