Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne Wielkiej Konfraterni

Piotr Piesik
Wielka Konfraternia Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła zorganizowała kolejne warsztaty kulinarne, poświęcone tym razem sztumskiej metce.

W Izbie Smaku w Parparach wymasowano sztumską metkę według tradycyjnej receptury. Niejako przy okazji konfratrzy wyrobili też kiełbasę półszynkową, polędwiczki oraz szynki, wędzone potem w tradycyjny sposób. W warsztatach, które prowadził Przemysław Dobrzyński (Pierwszy Wędzarz Wielkiej Konfraterni) uczestniczyło kilkanaście osób z całego kraju (przyjechali m.in. z Warszawy). Witold Cyranowicz, kanclerz Konfraterni, zaprosił też na specjalny pokaz red. Michała Turka z radia Plus, zajmującego się tematyką kulinarną.

W listopadzie kolejne warsztaty, poświęcone przyrządzaniu gęsiny.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na sztum.naszemiasto.pl Nasze Miasto