W Izbie Smaku w Parparach wymasowano sztumską metkę według tradycyjnej receptury. Niejako przy okazji konfratrzy wyrobili też kiełbasę półszynkową, polędwiczki oraz szynki, wędzone potem w tradycyjny sposób. W warsztatach, które prowadził Przemysław Dobrzyński (Pierwszy Wędzarz Wielkiej Konfraterni) uczestniczyło kilkanaście osób z całego kraju (przyjechali m.in. z Warszawy). Witold Cyranowicz, kanclerz Konfraterni, zaprosił też na specjalny pokaz red. Michała Turka z radia Plus, zajmującego się tematyką kulinarną.
W listopadzie kolejne warsztaty, poświęcone przyrządzaniu gęsiny.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?