Warsztaty serowarsko - masarskie odbędą się z inicjatywy Wielkiej Konfraterni Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła w Parparach, w tamtejszej Izbie Smaku, w dniu 17 czerwca.
Jak informuje kanclerz Konfraterni Witold Cyranowicz, uczestnicy nauczą się wyrabiać w domowych warunkach ser podpuszczkowy krótko dojrzewający oraz kiełbasę białą. Na zakończenie otrzymają własnoręcznie wykonane wiktuały.
Liczba uczestników zajęć w Parparach jest ograniczona, dlatego decydować będzie kolejność zgłoszeń oraz wpłat za udział - są one przeznaczone na zakupienie produktów do wykonania sera (mleko niepasteryzowane i nieodwirowane) i kiełbasy (mięso odpowiedniej jakości). Zgłoszenia poprzez stronę internetową Konfraterni na www.konfraternia.org oraz poprzez portal Facebook.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?