Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kulinarne warsztaty z przyrządzania gęsiny

Piotr Piesik
Takie smakowite półgęski przyrządzane są w trakcie warsztatów
Takie smakowite półgęski przyrządzane są w trakcie warsztatów Archiwum organizatorów
Kulinarne warsztaty „Gęsina na świętego Marcina” odbędą się już w najbliższą sobotę, 11 listopada w Izbie Smaku w Parparach, z inicjatywy Wielkiej Konfraterni Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła.

Kolejny już raz konfratrzy będą zajmować się przyrządzaniem gęsiny, zdobywającej coraz większą popularność wśród smakoszy. O ile w trakcie poprzednich warsztatów przyrządzano przede wszystkim tzw. półgęski, to teraz podczas wspomnianych warsztatów wyrabiana będzie również kiełbasa z gęsiny.

Warsztaty rozpoczną się 11 listopada (sobota) o godz. 11. Zgłoszenia za pośrednictwem strony www.konfraternia.org lub na Facebooku. Koszt warsztatów wynosi 145 zł od osoby, lecz każdy uczestnik zabierze ze sobą do domu własnoręcznie wykonane wyroby z gęsiny wartości ok. 100 zł. No i wyniesie nieocenioną wiedzę kulinarną, do wykorzystania potem w domu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na sztum.naszemiasto.pl Nasze Miasto